Diverse oppskrifter » Bringebær og hvit sjokolade blondiner

bringebaeroghvitsjokoladeblondier
Disse kakene er både nydelige å se på,og smaken er helt perfekt i en kombinasjon av bringebær og sjokolade. Til disse blondinene har vi brukt hvit sjokolade.
INGREDIENSER
Kake 12 biter:
150 gr. usaltet smør, opphakket
110 gr. sukker
200 gr. hvit sjokolade, opphakket
3 egg
250 gr. hvetemel
1 ts bakepulver
Bringebærpure:
ca. 60 gr. bringebær
2 ss sukker
1 ss vannDryss:
50 gr. hvit sjokolade
FREMGANGSMÅTE
Forvarm oven til 180 grader og kle en bakeform, 20x30cm, med bakepapir.

Bringebærpure:
Bland bringebær, 2 spiseskjeer sukker og 1 spiseskje vann i en panne, og  rør rundt og varm det over lav varme til sukkeret er smeltet. Bruk en stavmikser og lag en bringebærpure, sett den til siden.

Bunn:
Ta smør og 200 gr. hvit sjokolade i en varmebestandig bolle, og smelt det over vannbad til alt er oppløst og har en jevn og fin konsistens. Avkjøl.
Visp egg og gjenværende sukker(110 gr. – 2 ss som brukes til bringebærpureen), bland i mel og bakepulver i en sikt. Bland sammen til en fin røre. Bland i den avkjølte sjokoladeblandingen. Hell røren over i formen.
bringebaeroghvitsjokoladeblondier_2
Dryss:
Høvl med en ostehøvel den resterende hvite sjokoladen, 50 gr.,dryss det på toppen av kaken.

På toppen av deigen “risler” du nå over bringebærpureen i et fint mønster. Her kan du gjerne bruke en trepinne(grillspyd pinne) og dra utover mønster.
bringebaeroghvitsjokoladeblondier_3
Kaken skal nå stekes i den forvarme ovnen i ca. 20 min, bruk en trepinne for å sjekke om den er ferdig stekt. La kaken avkjøle i bakeformen.
Du kan nå kutte kaken opp i serveringsstykker, men la kaken få sette seg i kjøleskapet 1 time før servering.

 Kilde:  My day for Food
Bestemors Beste