Halloween kake

halloweenkake2

Oppskrift på orange kake til halloween inspirert av gresskaret. Med glasur av deilig kremost med vaniljesmak og litt pynt på toppen, er du og hele familien klare for årets skumleste kveld!

INGREDIENSER
Kake:
175 gr godt smør
200 gr sukkerss
3 egg
200 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kakao
1 1/4 dl melk
Glasur:
400 gr Tine kremost naturell
3 ts vaniljesukker
Orange konditorfargePynt:
1 pose lakrisbåter
Sort strøssel
FREMGANGSMÅTE
  1. Til denne oppskriften på halloweenkake trenger du enten 2 brødformer à 1 liter eller en stor à 2 liter.

  2. Rør smør og sukker hvitt slik at det blir en smørkrem.

  3. Tilsett eggene, ett om gangen, rør godt mellom hver gang slik at de blandes godt i smørkremen.

  4. Bland bakepulver og kakao i melet og rør det i smørkremen skiftevis med melken. Start med melet. Rør til deigen blir glatt og fin.

  5. Hell røren i godt smurte former og stek i nedre del av stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

    Stikk en kakepinne (strikkepinne) eller en spaggeti midt i kaken for å se om den er ferdig. Henger ingen ting igjen på pinnen er den ferdig.

  6. Visp opp kremost og vaniljesukker slik at den blir luftig. Tilsett orange farge og rør godt. Ha i bare litt og litt av fargen, den kan fort bli for mørk. Pynt med strøssel og andre ting som gjør kaken skikkelig skummel!

 TIPS:

 Pynt gjerne med med skummelt godteri av dødninghoder, flaggermus og lakrislisser.

 Kilde: Tine
Bestemors Beste