Karamelldrops – Økologisk og naturlig

karamelldrops

Jippiiii! Endelig en oppskrift på naturlige perfekte karamelldrops. Igår lagde jeg karamelldrops som smakte ekte karamell ved å benytte kun naturlige ingredienser. Endelig sier nå jeg- det går virkelig an å lage «sunne» karameller iforhold til de tradisjonelle. Drops inneholder som oftes raffinert sukker (og andre lumske ingredienser), og dette er kraftige saker for blodsukkeret og helsen forøvrig, sier Elin Larsen.
Jeg kan med glede fortelle deg at jeg har en perfekt oppskrift som inneholder: kokosnektar, palmesukker, vanilje bourbon (ekte vanilje) og pittelitt usaltet smør. Neste gang skal jeg alliere meg med venninner, og lage dobbel/ trippel porsjon. Jeg har nesten ikke gjort annet siden igår enn og sugd på disse deilige karamelldropsene.

INGREDIENSER
Karamelldrops, ca. 20 stk:

  • 10 g usaltet smør (eller røros smør som er økologisk og lite saltinnhold)
  • 1 ss kokosnektar (lav GI og økologisk)
  • 2 dl palmesukker (best på smak, lav GI, mineralrikt og økologisk)
  • ½ ts vaniljepulver (kjøper på helsekost)

FREMGANGSMÅTE
Ha nøttene i en tørr stekepanne. Rist dem i omtrent ett minutt.

Varm en jernpanne eller tykkbunnet kjele på litt under middels varme. Min stekeplate har varmeregulering mellom 1-9, og jeg hadde på 5 og 6.

Tilsett alle ingrediensene og rør til det blir flytende. Dette tar tid, og jeg antar jeg brukte over 30 minutter. Rør hele tiden slik unngår en at det blir brent. Sørg for at alt er flytende. Jeg brukte en ss og en stekespade av jern/metall å røre med (hele tiden- og for å skrape av karamellen som fester seg til stekespade og skje).

Anbefaler at en er to eller flere når en skal helle over karamellfyllet over til form. Den ene rører i stekepannen for å unngå at det blir brent (husk å demp varmen litt når du ser at karamellen er flytende. De andre heller over i sjokolade/dropsform som er små. Stivner nesten med engang så vær rask. Det blir også så alt for fort brent i stekepannen, så hell kjapt. Altså: så fort massen er myk og flytende- hell over.

Tips: har du like sjokoladeformer som jeg brukte- ikke fyll de hele (blir for store drops). Jeg fylte de omtrent halvfulle og det ble perfekt.

De perfekte sjokoladeformene finner du bl.a. HER

 TIPS
Anbefaler alle å bruke eksakt like produkter som meg- slik kan jeg garantere for lik god smak
 Kilde: elinlarsen.net
Bestemors Beste