Krumkaker

i-krumkaker
Knasende sprø krumkaker er en deilig søt juletradisjon. Rask å lage – god å spise. Er du mett av julekaker i desember smaker disse like godt i januar! Selv min svigermor foretrekker mine krumkaker!
INGREDIENSER
ca 50 stk
3 egg
150 gr sukker
150 gr hvetemel
150 gr smeltet smør eller margarin
1 ts kardemomme om du liker det
Server krumkaker med krem, is, syltetøy, frukt eller annet godt tilbehør.
FREMGANGSMÅTE

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis
  2. Bla i hvetemel og smeltet smør
  3. La røren svelle ca 30 min
  4. Rett før steking har du i vannet.
  5. Ha 1 barnskje røre i krumkakehjernet og press godt sammen slik at røren fordeler seg. Stekes lyse.
  6. Form krumkaken med en gang de er ferdigstekt og fremdeles myke.
  7. Avkjøl på rist
  8. Oppbevares i lukket boks

Smør jernet til de første kakene og pass på å bruke middels varme. Form krumkakene til kremmerhus, kopp eller rull de sammen.

Oppskrift Kristin / SøteSaker

Bestemors Beste