Gj������rbakst » Lussekatter

lussekatter
Ingen Lucia-feiring uten deilige Lussekatter! Lussekatter baker man først og fremst til Luciadagen 13. desember, men disse er så gode at du helst vil spise de gjennom hele adventstiden. Denne oppskriften gir ca 30 saftige lussekatter.
INGREDIENSER
Boller 30 stk:
175 gr. margarin
5 dl. melk
1 pk fersk gjær
1/2 ts salt
2 ts. kardemomme
2 dl. sukker
1-2 ts. gurkemeie(evt. 1 gr. safran)
1,5 l. hvetemel
Pynt:
Rosiner

 

 

 

FREMGANGSMÅTE
Boller:

Bland mel,salt,sukker og gurkemeie i en bakebolle.
Smuldre gjæren i en liten bolle.
Varm opp melken til 37 grader. Smelt smøret.
Tøm melken over gjæren og rør i smeltet margarin.
Bland gjærblandingen med det tørre, og elt godt.
La deigen heve i 30 min. Del deigen i 2 emner og rull ut 2 pølser. Del hver pølse i 15 små emner.
Nå kan du lage de fasongene på lussekattene som passer deg best. Her er noen forslag:
lussekatter2

Stek lussekattene på 225-250 grader ca. 8 min.

 Kilde: Benedicte
Bestemors Beste