Diverse oppskrifter » Madeleine kaker

madeleine2
DE HERLIGSTE SØTE FRANSKE SMÅKAKENE!
INGREDIENSER
1/2 kopp (113 gram) usalted smør
1 kopp (130 gram) hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/8 ts salt
3 store egg, romtemperert
2/3 kopp (133 gram) sukker
1 ts vaniljekestrakt
1/s ts sitron olje eller Sitron emulsion (kan utelates)

 

 

FREMGANGSMÅTE

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 190 grader C. Smør Madelein formen og dryss litt mel i formen.
  2. Smelt smør og avkjøl til romtemperatur.
  3. I en liten bolle, miks egg, salt og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
  4. Mens du mikser bland i sukker og miks på høy hastighet 5-10 minutter til du har eggedosis konsistens.
  5. Sikt i hvetemel 1/3 av gangen, bland forsiktig mellom hver gang.
  6. Ha i sitron smak (kan utelates) og tøm deretter det smeltede smøret i ytterkanten på billen. Rakst, men forsiktig blander du smøret inn i deigen. Tøm så deigen i formene med skje slik at de får en liten topp.
  7. Stek i  14 til 17 minutter, eller til kakene er gylden. Når du presser fingertuppen forsiktig på toppen skal kaken reise seg igjen.
  8. Bruk tuppen på en kniv til å løsne kakene fra formen, snudd de og legg de på en rist. Mens kakene er varme dryss melis over. Madeleines are best eaten the day they’re baked. Leftover madeleines are wonderful when dunked into coffee or tea.
  9. Variasjon 1: Sjokolade Madelein: utelat sitron, øk sukkermengden til 1/2 kopp. Erstatt 2 ss mel med 2 ss usøtet kakaopulver.
  10. Variasjon 2: Smelt sjokolade eller Candy Melt og dypp halve kaken nedi. La stivne.
  11. Variasjon 3: Del kakene i to og fyll de med pudding eller ditt favoritt fyll.
  12. Variasjon 4: Ha frukt, bær eller sjokolade biter i deigen.
  13. Variasjon 5: Bland Icingfarge i deigen for en festlig farge og tilsett gjerne smaks oljer for spennende smaksopplevelser!
  14. Madelein kaker smaker best samme dag de er bakt! Har du noen til over som du vil spare til senere dager er de utrolig god å dyppe i kaffe eller te!

 

Bestemors Beste

Legg igjen en kommentar