Marshmallow

marshmellow

Hjemmelaget Marshmallow – så enkelt – så søtt !

INGREDIENSER
Marshmallow
Formfett til å spraye form
2,5 dl vann
3 ss gelatin
5 dl sukker
2 dl lys corn sirup eller glukose
1/4 ts salt
1-1/2 ts  vanilje ekstrakt
4-6 dråper smakstilsetning om du ønsker det.
Eventuelt Icing farge om du vil ha farget Marshmallow.
Melis til dryss

FREMGANGSMÅTE
Dekk en langpanne ca  23 x  x 33 cm med aluminiums folie. Smør/spray med formfett.

(Du kan også bruke alle typer konfektformer, dropsformer, kjærlighetsformer m.m. Det enkleste er da å ha massen i sprøytepose og bruke en tipp med stor åpning. Husk at du må jobbe raskt, massen blir fort tykkere.)

I en stor bolle bland 1,25 dl kaldt vann og gelatinpulver.

I en kjele ha i sukker, corn sirup/glukose, salt og 1,25 dl vann, sett på lav varme.  Bland til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å småkoke. Ha på lokk i ca 3 minutter slik at alle sukkerkrystallene løser seg opp. Ta av lokket og sett opp varmen, la det koke til temperaturen når 115 grader. Har du et drops termometer er det fint, ellers lar du blandingen småkoke på lav/middels varme i ca 10 minutter.

Tøm blandingen i vann/gelatin blandinen og la mikseren røre hele tiden. Når alt er godt blandet sett på høy hastighet og la de mikse i ca 15 minutter. De blir klissete så om massen jobber seg opp langs kantene på bollen din dytt det forsiktig ned med en slikkepott. Konsistensen skal være fluffy og helt hvit. I siste minutt tilsett vanilje ekstrakt pluss eventuelt smakstilsetning og icing farge.

Tøm så den ferdige blandingen i formen.

La stå i romtemperatur i ca 8 – 12 timer. Finn frem bakeunderlag, fjøl e.l. og tøm melis utover. Velt så formen over på underlaget med melis og tøm melis over.

Bruk en kniv med langt blad og spray/smør bladet med formfett.  Del Marshmallow i strimler, deretter i firkanter. Ha melis på alle sidene.

Oppbevares i lukket boks eller plastikkpose med “lås”.

Bestemors Beste