Diverse oppskrifter » Oreo kake

oreokake2

INGREDIENSER
 

Bunn:
ca. 450 gr. Oreo kjeks (eller 3 pk.)
100 gr. smeltet meierismør

Ostekremfyll:
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk. Philadelphia 225 gr), myknet
2,5 dl. melis
ca. 3,5 dl. pisket krem(halvparten av den piskete kremen skal ikke blandes med ostekremfyllet)
Litt sukker til kremenSjokolademoussefyll:
1 pose sjokolademousse, Toro
3 dl. melk til moussen (2 dl. lettmelk, 1 dl. helmelk)
FREMGANGSMÅTE
Bunn:
1/4 del av Oreo kjeksene legges for seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta resten av kjeksene og putt dem i en pose, og smuldre opp kjeksene i veldig små biter gjerne med en kjevle. Smelt smøret og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i bunnen av kakeformen. Bruk en 24 cm rund kakeform.

Ostekremfyll:
Bland kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Pisk krem med sukker, og bruk ca. halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i 30 min.Sjokolademoussefyll:
Lag sjokolademoussen som pakken viser. Erstatt gjerne 1 dl. av melken med helmelk. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
Legg et lag med krem på toppen av kaken til slutt, og pynt evt. med flere kakesmuler eller hele kjeks, eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus på flaske.

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, men aller best blir den om den får stå natten over før man nyter denne kaken.

Kilde: Benedicte
Bestemors Beste