Pavlova festkake

pavlova
Oppskrift på en helt himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær/frukt. Så enkelt, så flott og så godt kan det altså gjøres! Marengsbunnen til en Pavlova kake kan du gjøre ferdig lang tid i forveien og oppbevare tørt. Rett før servering legger du på den gode kremen og pynter med de bærene og den frukten du ønsker.
INGREDIENSER
Marengsbunn(12 porsjoner):
6  romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
Fyll til Pavlova:
3 dl  kremfløte
5 dl Vaniljekrem (1 pk Tines Piano vaniljekrem)
2 ss sukker
3 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Pynt til Pavlova:
300 g bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær.
Eller frukt som eks. kiwi, bananer, pasjonsfrukt, ferskenbiter, osv.
2 ss revet kokesjokolade , gjerne hvit

FREMGANGSMÅTE
1. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca 26 cm midt på bakepapiret.
2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og    vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
3. Senk temperaturen i stekeovnen 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.
4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Ved servering:
5.
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
6. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.Dryss:
Høvl med en ostehøvel den resterende hvite sjokoladen, 50 gr.,dryss det på toppen av kaken.

 

 Kilde:  Tine
Bestemors Beste