Du har ingen produkter i handlekurven.
Pavlova festkake

Oppskrift på en helt himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær/frukt. Så enkelt, så flott og så godt kan det altså gjøres! Marengsbunnen til en Pavlova kake kan du gjøre ferdig lang tid i forveien og oppbevare tørt. Rett før servering legger du på den gode kremen og pynter med de bærene og den frukten du ønsker. |
|
INGREDIENSER | |
Marengsbunn(12 porsjoner): 6 romtempererte eggehviter 2 ts hvitvinseddik 4 dl sukker 2 ts maizena 1 ts vaniljesukker |
Fyll til Pavlova: 3 dl kremfløte 5 dl Vaniljekrem (1 pk Tines Piano vaniljekrem) 2 ss sukker 3 ss sitronsaft (kan sløyfes) Pynt til Pavlova: |
FREMGANGSMÅTE | |
1. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca 26 cm midt på bakepapiret. 2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. 3. Senk temperaturen i stekeovnen 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter. 4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt. Ved servering:
|
|
Kilde: Tine | |