Diverse oppskrifter » Red Velvet

i-redvelvet

<

Red Velvet har lenge vært en veldig populær kake i USA og vi begynner jammen å like den godt her i Norge og!
Du kan lage den som en Kake, Cupcake, Rullekake, Konfekt, Cakepops eller andre varianter.

INGREDIENSER

Oppskrift til Red Velvet kake

  • 250 gr siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss (15 gram) kakaopulver
  • 115  usaltet mykt smør
  • 300 gram sukker
  • 2 store egg
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 240 ml melk eller kefir
  • 2 ss flytende rød matfarge eller litt icingfarge
  • 1 ts blank eddik
  • 1 ts natron

Du kan erstatte Vaniljeekstrakt og farge med Red Velvet Emulsion som har begge deler!

Oppskrift til krem ost fyll

  • 230 gram rom temperert kremost f.eks. Philadelphia Ost
  • 230 grams rom temperert Mascarpone ost. Dette er en nøytral kremost. Får du ikke tak i den kan du bruke Tine Naturell.
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 115 gr. melis
  • 360 ml pisket kremfløte

FREMGANGSMÅTE

Fremgangsmåte Red Velvet Kake

  1. Varm opp ovnen til 175 gr celsius
  2. Smør to runde former med diameter ca 23 cm
  3. Bland mel – kakaopulver – salt
  4. I en separat bolle pisk smør og sukker mykt og hvitt
  5. Ha i eggene i smørblandingen et av gangen og deretter tilsett vaniljeekstrakt.
  6. I en separat bolle bland melk og rød flytende matfarge
  7. Bland det tørre og melk/farge vekselvis i smørblanding. Begynn og avslutt med det tørre.
  8. I en liten bolle blander du Natron og Eddik. La det boble for deretter å blande det raskt inn i deigen
  9. Fordel deigen i to former og glatt ut toppen med en spatula/stekespade eller baksiden av en skje.
  10. Stekes i 25-30 minutter

Når kakene er stekt avkjøles de i formen i ca. 10 minutter. Deretter velter du de ut på en rist og lar de avkjøle helt. Pakk inn kakene i plast og plasser de i kjøleskapet minimum en time. Dette er for at det skal bli lettere å ta på kremost fyllet uten at kaken smuldrer seg.

Fremgansmåte Krem ost fylling

  1. Bland Philadelphia ost og Mascarpone ost til en myk blanding
  2. Bland i melis og vaniljeekstrakt
  3. Bland i pisket kremfløte. Ha i mer krem og/eller melis om du føler konsistensen ikke er helt perfekt.

Sett sammen kaken

  1. Med en kakedeler eller lang kniv del begge kakene i to på tvers
  2. Du har nå fire like kakedeler
  3. Legg det ene laget med toppen ned på et kakefat.
  4. Smør på et lag med Krem ost fyll
  5. Legg på et kakelag til og smør på et nytt lag med Krem ost fyll
  6. Fortsett slik du har på alle 4 kakelagene.
  7. Smør på Krem ost fyll på toppen og siden av kaken.
  8. Om du ønsker det/liker det kan du drysse på søtet eller usøstet kokos masse.
  9. For ekstra flott og dramatisk effekt pynt gjern med rødt kakeglitter eller kakestrø!

SE – SPIS – NYT!!!!!

Oppskrift fra Joy of Baking- Bilde fra Betty Crocker

PRODUKTER

i-redvelvet2 i-redvelvet3 i-redvelvet4
Bestemors Beste