Diverse oppskrifter » Saftig Banankake

banankake
Denne saftige banankaken er akkurat passe gul, søt og saftig. Den har en knasende ytterflate og den revne sjokoladen og hasselnøttene gjør kaken ekstra smakfull og god. Passer perfekt å ta med seg på tur.
INGREDIENSER
Bunn:
2  store bananer
½ dl hakkede hasselnøtter
Litt brunt sukker
1 ss sitronsaft
3  egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
150 g meierismør
Dryss:
1 dl revet sjokolade

 

 

 

 

 

FREMGANGSMÅTE
Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør  og strø formen, dryss på brunt sukker.
Skjær banan i skiver. Legg et lag i bunnen av formen. Strø på hakkede nøtter og press over sitron.
Visp egg og sukker lett og porøst. Bland mel og bakepulver og rør det inn. Rør til slutt i det smeltede, avkjølte smøret. Hell deigen forsiktig over  bananene.
Sett kaken inn i ovnen og stek den i 35 – 40 minutter. Hvelv den ut med bunnen opp. Server gjerne med vispet krem eller is om du har anledning til det .
Bestemors Beste