Sjokoladebar med karamelliserte nøtter

karamellisert

Så enkelt og så nydelig!

INGREDIENSER
Sjokoladebar:
300 gr kokesjokolade
200 gr sukker
150 gr nøtter, valnøtter og hasselnøtter, eller andre nøtter

FREMGANGSMÅTE
Ha nøttene i en tørr stekepanne. Rist dem i omtrent ett minutt.

Ha i sukkeret. La det smelte forsiktig og rør rundt underveis. Når det har fått en farge av lys karamell, ta det av platen.

Legg nøttene på bakepapir (eller en metalplate, tallerken eller lignende som du pensler med olje). La det kjøle seg helt ned. Hakk det opp i ganske små biter – enten med kniv eller med kjøkkenmaskin.

Kle en form med plastikkfolie. Hell de knuste, karamelliserte nøttene ned i formen.

Smelt sjokoladen over vannbad. Hell den over nøttene. La det stivne i kjøleskap.

Denne drømmesjokoladen er like lett å lage som idéen er god. Når det er sagt: to ting må du kunne for å få til denne sjokoladen. Det ene er å smelte sjokolade og du må beherske kunsten å smelte sukker uten å brenne det. Når du smelter sukker er det helt avgjørende å følge nøye med. Når sukkeret som ligger nederst i pannen begynner å smelte og få gyllen farge, må du straks vende om.

Den sjokoladen her har ikke annet en karamelliserte nøtter i seg. Men, her er mulighetene mange for å gjøre det enda mer spennende. Ha i litt appelsinskall, chili (for den vågale!), litt kanel, en dæsj rom, whisky eller cognac, litt bringebærjuice, brioche, kaffe, rosiner, kjeks – eller hva ditt hjerte måtte begjære sammen med sjokolade.

 

 TIPS
Den sjokoladen her har ikke annet en karamelliserte nøtter i seg. Men, her er mulighetene mange for å gjøre det enda mer spennende. Ha i litt appelsinskall, chili (for den vågale!), litt kanel, en dæsj rom, whisky eller cognac, litt bringebærjuice, brioche, kaffe, rosiner, kjeks – eller hva ditt hjerte måtte begjære sammen med sjokolade.
 Kilde: Marie Isaksen
Bestemors Beste