Diverse oppskrifter » Sjokoladerullekake med kremfyll og sjokoladefrosting

sjokoladerullekake
Litt festpreg over denne herlige drømmen av en sjokolade-rullekake.
Enkel og relativ rask å lage.
INGREDIENSER
Bunn:
3 egg
140 gr sukker
80 gr hvetemel
1 1/2 ss kakao
1/2 ts bakepulver
Kremfyll:
4 – 5 dl kremfløte
1 ts sukkerSjokolade-Smørkrem(frosting)
4 dl melis
230 gr smør, NB! romtemperert
200 gr. mørk sjokolade
Evt. smakstilsetning som rom(evt. romessens)
FREMGANGSMÅTE
Pisk egg og sukker til tykk  eggedosis.  Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt dette  i eggedosisen mens du vender det forsiktig inn med en slikkepott, rør så lite som mulig.
Kle en langpannen til stekeovnen med bakepapir og hell i røren, bruk en slikkepott og bre røren utover.
Stek rullekaken ved 180 grader midt i ovnen i 12 – 15 minutter.
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, strø sukker over bakepapiret og hvelv den ferdigstekte rullekaken over på de sukrede papiret. Legg et fuktig klede over kaken og la den ligge slik til kaken er helt kaldLag smørkrem ved å smelte den mørke sjokoladen i mikro eller vannbad, avkjøl litt. Ha smør og melis i en bolle, viktig at smøret er romtemperert og mykt. Visp det godt sammen.Tilsett smeltet sjokolade i smørkremen. Pisk godt sammen i en kjøkkenmaskin til en luftig smørkrem.Pisk kremfløte og sukker til en fyldig krem. 

Montering:
Legg på kremfløte på rullekaken men la det stå igjen ca. 5 cm fra den ene lange kanten, ikke legg på for tykt, da blir det vanskelig å rulle sammen kaken. Rull sammen kaken med lett hånd og slik at den biten som er uten fyll kommer ytterst. Du greier ikke å rulle så mye sammen som en vanlig rullekake da denne kaken har mye mere fyll, men rull sammen så mye du klarer. Bruk papiret som kaken ligger på til hjelp og rull slik at skøyten kommer nederst. Legg kaken på et fat, dander sjokoladefrostingen på toppen og pynt med det du har for hånden. Her er det brukt noen nydelige fondantroser . Den bli også veldig lekkert med frukt eller bær.

Bestemors Beste