Smørkrem Frosting

i-smorkrem
Smørkrem er en tykk søt krem som egner seg til å pynte kaker og CupCakes med. Du kan bruke den inni kaken, smøre den utenpå og sprøyte den på med sprøyteposer og dekorative tipper. I USA kalles smørkrem for Butter Cream. Kommer du over ordet Frosting betegner dette også smørkrem. Det kan f.eks. hete Butter Cream Frosting. Frosting er hovedbegrepet for tykk krem til kakedekor uavhengig av hvilke ingredienser som er brukt. Mange bruker også ordet Icing på lik linje med Frosting, men det er faktisk en forskjell mellom Frosting og Icing. Icing kan sammenlignes med vanlig glasur, en blanding av melis og vann og har en tynnere konsistens. Icing må ikke forveksles med Royal Icing som blir helt hard.

INGREDIENSER

 Hvit vanilje smørkrem

  • 100 gr mykt smør eller margarin
  • 300 g siktet melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller 1 1/5 ts vaniljesukker
  • 3ss melk, vann, juice, alkohol eller annen væske etter smak
Smørkrem/Frosting kan fryses og ligge frossen i flere måneder. Når du skal bruke den, ta den ut av fryseren dagen før og la den tine i kjøleskapet. Deretter visper du den myk og luftig igjen!

Om du bruker smør eller margaring avhenger litt av hva du liker best. Prøv deg frem og finn din favoritt!

FREMGANGSMÅTE

  1. Pisk smør/margarin og melis til kremen har en myk og glatt konsistens
  2. Bland i vaniljeekstrakt eventuel vaniljesukker
  3. Bland i væske litt og litt til kremen er luftig og lett å jobbe med
  4. Synes du kremen er for myk å jobbe med kan du sette den litt i kjøleskapet.

EKSTRA TIPS

Bestemors Beste