Gj������rbakst » Solskinnsboller

solskinnsboller
Nydelig hvetebakst med vaniljekrem og glasur også kalt Solskinsboller. I Nord-Norge kalles de gjerne disse for “Solboller” og spises for å feire at sola er kommet tilbake etter mørketiden.
INGREDIENSER
Gjærdeig
50g gjær
75 g meierismør
2 dl kaffefløte
2 dl melk
1 egg
4 ss sukker
ca 12 dl hvetemel
Fyll:
2½ dl vaniljekrem (gjerne Piano ferdiglaget)
4 ss sukker
2 ss kanel

Pynt:
2 dl melis
1-2 ss vann

FREMGANGSMÅTE
Smuldre gjær i bakebollen. Smelt smør og hell over fløte og melk. Varm til 37 °C. Hell blandingen over gjæren og rør til gjæren oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen.
Sett til heving under plast  ca. 40 minutter.

 Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Fordel fyllet over deigen og rull sammen som til en rullekake.
Skjær i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer, sammen i en form til en kake eller rett på bakepapiret.
Etterhev  i ca. 20 minutter.

Forvarm stekeovnen til 250 °C.  Pensle med sammenpisket egg. Sett bollene i stekeovnen og stek i  6-7 min. Avkjøl på rist. Vent med å ha på glasur til  like før servering.
Smaker best hvis du serverer bollene litt lune.

Kilde: Tine
Bestemors Beste

Legg igjen en kommentar