Diverse oppskrifter » Stor 17.mai kake

17maikake
Her er oppskriften på en stor bløtkake med saftig sukkerbrød. Kaken lages i en langpanne og pyntes med krem og ferske bær i det norske flaggets farger. Hurra!

INGREDIENSER

Bunn:
8  egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

Kakefyll
2 dl bringebærsyltetøy
5 dl Vaniljefyll (gjerne  Piano til Tine)
3 dl kremfløtePynt
6 dl kremfløte
5 dl friske eller dypfryste jordbær eller bringebær
1 dl. friske eller dypfryste blåbær (ca)

FREMGANGSMÅTE

Sukkerbrød i langpanne:

Sett stekeovnen på 175 C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en god smurt langpanne på min. 25×30 cm. Dekk bunnen med bakepapir.

Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver,  og bland detforsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.

Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter.  Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.

Kakefyllet:
Del kakebunnen i to lag. Spre syltetøy over bunnlaget. Fordel vaniljekremen over syltetøyet og dekk den med pisket krem.

Pynting av kaken:
Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag pisket krem. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.

Fordel bær på kaken, gjerne i et mønster. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.
Kilde: Tine

 PRODUKTER

Bestemors Beste