Diverse oppskrifter » Vepsebol – Sjokolademakroner

vepsebol-sjokolademakroner3

“Vepsebol” smaker kjempegodt og er veldig populære småkaker! Kakene består av marengs som er tilsatt hakket sjokolade og mandler.”Vepsebol” er manges favorittkaker til jul, men kakene passer like godt resten av året!

INGREDIENSER
Kaker:
250 gr. mandler
100 gr. kokesjokolade
4 eggehviter
200 gr. sukker
2 ts vaniljesukker
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres raskt i food processor). Vend så mandlene og kokesjokoladen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Kakene skal være litt seig inni. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

Kakene oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet!

Tips:
Dersom ønskelig kan du bytte ut 100 gr. mandler med 100 gr. kokos.

.

 Kilde: Mette
Bestemors Beste